Istemiyorum Forum Homepage
Forum Home Forum Home > Türkiyem > Dostlarla Dertles
  New Posts New Posts
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Ümit varmi

Post Reply Post Reply
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
kubik View Drop Down
dostlar
dostlar

Online Status: Offline
  Quote kubik Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Ümit varmi
    Posted: 31.Mart.2004 at 21:00

Bir film vardi hatirlar misin, uzaylilar dunyayi isgal ediyordu ama onlari ozel bir gozluk takmadan insanlardan ayird etmek mumkun degildi. Siradan bir adam olan kahramanimiz tesadufen bunlarin farkina varinca gozunde gozluk elinde pompali ile ilk gordugu binaya girip kapiyi ortuyor ve sunu soyluyordu: "I came here to kick ass". Ulkeyi Ataturkun cizdigi yoldan saptiracak birine de uygulanmasi gereken, kicina tekmeyi koymak olmali. Ben hala ulusumdan umutluyum. Misak-i Milli'yi peskes cekmeye Kibristan baslayan bu zihniyeti bir noktadan sonra kic ustu oturtabilir. Kiclarini sokmaya calistiklari AB (Ancuk Birligi) hic bakmiyor ki 800,000 Azeri Azerbaycanin Ermenistan tarafindan isgal edilen %20'lik topragindan goce zorlandi, sansi olanlar Baku'de yikik/dokuk binalarda yasiyor, kalani yillardan beri cadirlarda. O AB ulkeleri burada dusuk vergilerle petrol sahalarini isletiyor, halki somuruyor. Bu halka ise vefa borcu hissetmiyor. ABD firmalari da burada sebepleniyor ama nasil oluyorsa gecen yillarda ABD'den insani yardim olarak isgalci Ermenistan'a verilen para mazlum Azerbaycana verilenin dort kati fazla idi. Bunlar yetmiyormus gibi AKP Ermenistan ile sinirlarin acilmasi ve ambargonun kalmasi yolunda yalakalanmakta. Yillik ihracat geliri onlarca milyar dolar olan Turkiye'nin Ermenistan ile gotu-boklu bir 150 milyon dolar ticaret hacimcigi icin bu odunu vermesi mantik isi degil, olsa olsa bunlarin patronlari oyle buyurdu. Ama umudumuzu yitirmiyoruz. Azerilerin dedigi gibi: "Eybi yoh, bir gun duzeler Allah goysa"

Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.53